Llauraors

Les festes de Xixona tenen 5 “filaes” en el bàndol moro i en el cristià.

BÀNDOL MORO

 

 

BANDOL CRISTIÀ
HISTÒRIA

 

La filà Llauraors va substituir i va ocupar el buit que va deixar una filà anomenada Guzmanes, sildenafil nurse cheap pilule desapareguda el 1928. Sempre han utilitzat la indumentària típica valenciana, visit vestimenta de llaurador i la típica xixonenca.

 

VESTIT

El trage oficial és el de xixonenc ric: pantaló negre estret fins mitja cama, drug camisa blanca, jupetí negre, faixa negra i jaqueta negra amb brodats, calces blanques i sabates de xarol negre. Porten al cap un mocador de colors, un capell de roeta, capell típic xixonenc, i una capa per a la processó i per a l’Entrà.

També s’accepta el vestit de llaurador valencià amb els típics saragüells blancs, faixa negra, camisa blanca, jupetí de tonalitats daurades, mocador vermell nugat al coll, barretina amb la imatge de sant Sebastià brodada al costat esquerre, manta i espardenyes.

 

KÀBILA

Tenen kàbila pròpia en el carrer Vicent Cabrera 1-3

 

NOMBRE DE COMPONENTS

Uns cinquanta

 

CURIOSITATS

Els Llauraors representen el poble pla de la vila de Xixona, que en aquella època, principalment, es dedicava al cultiu dels camps i al pasturatge dels ramats.

 

Durant l’Entrà, solen exhibir productes de la terra, tals com cogombres, albergines, feixos de cereals, carabasses, etc. utensilis i animals propis de la seua activitat com ara cabassos, aixades, llegons, etc. i animals de ferradura, gallines, pollastres i cabres.

 

filallauraorsxixona@gmail.com