Ix al carrer El Programa

L’Assemblea de la Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià i va aprovar el següent calendari de festes per a 2013:
• Mig Any: 23 de febrer
• El Senyal: 27 de juliol.
• Soparets: 3, visit
10 i 17 d’agost
• Aplec de Colles i Correfocs: 16 d’agost.
• Nit del soparet: 23 d’agost.
• Trilogia festera: 24, 25 i 26 d’agost.
L’Assemblea de la Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià i va aprovar el següent calendari de festes per a 2013:
• Mig Any: 23 de febrer
• El Senyal: 27 de juliol.
• Soparets: 3, visit
10 i 17 d’agost
• Aplec de Colles i Correfocs: 16 d’agost.
• Nit del soparet: 23 d’agost.
• Trilogia festera: 24, 25 i 26 d’agost.
La Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià ha tret a la llum la nova edició de la revista oficial de festes.

El Programa, buy com és coneguda la revista és la publicació més antiga i carismàtica de la població torronera, about it en la qual tenen un pes molt important els temes festers, look però tampoc s’abandona la cultura, les tradicions i la història.

La revista presenta un total de 57 articles repartits en quatre grans apartats: preàmbul; la festa; la història, tradicions i creences; i miscel·lània. L’apartat més nombrós és la festa, doncs acapara les tres quartes parts de les col·laboracions.

Des de fa uns anys el comitè de redacció proposa als possibles escriptors un tema per a analitzar i estudiar. La intenció és arreplegar unes deu d’opinions distintes per a crear un debat en el món fester. Enguany el tema triat ha estat la kàbila. S’ha parlat d’anècdotes i dels millors moments viscuts en les kàbiles, ara i sempre…

Aquest any s’ha mantes el número de fotografies doncs és la intenció de l’actual consell de redacció que no hi haja cap pàgina sense una fotografia i podem observar unes 300 fotografies en blanc i negre i color.

Aquest any s’ha volgut reeditar la bandereta de l’any 1968 que representa la lluita dels cristians per a prendre el castell en possessió dels moros.

També es reparteixen les Instruccions Festeres, un programa de mà amb tots els actes programats per a aquestes festes.

En total són unes 274 pàgines repartides entre col·laboracions literàries, 190 pàgines, i anuncis, 84 pàgines. Per a acostar els col·laboradors: comerços, tendes, empreses, al públic s’insereixen els anuncis al final de cada secció i s’ha publicat una guia comercial amb la indicació de les pàgines on es trobava l’anunci.

S’ha realitzat un gran esforç i ha aconseguit mantindré la nòmina de patrocinadors. L’èxit s’ha degut al contacte constant entre la Federació i els patrocinadors i el manteniment des de 2006 de les col·laboracions per anunciant, per això es compta amb 215 anunciants.

La Presentació de El Programa va tindre lloc el passat 26 de juliol a les 20.00h al Cine de Dalt de Xixona en un acte amb la col·laboració de La Colla de Dolçainers “Els Arreplegats” de Xixona. Este acte és de portes obertes i al finalitzar es va repartir un exemplar de El Programa als autors i col·laboradors també es va fer la entrega del primer exemplar a l’Ajuntament de Xixona.

La Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià creu que l’esforç que s’ha realitzat en la recerca d’articles i en la millora de les il·lustracions fan que El Programa siga una de les revistes punteres en aquesta classe de publicacions sent a més la publicació periòdica més antiga i carismàtica de la ciutat de Xixona

El Programa es pot adquirir ja al Quiosc Torreblay (carrer Josep Hernández Mira) i a la Papeleria El Cantó (carrer Alacant).

Deixa una resposta

Cartell de Festes 2013

Comentaris recents